top of page

BIOGRAFI

Thomas & Tvilernes musikalske univers er mangfoldig: Vi er historiefortellere, og lager musikk i veikrysset der lyrikk møter rock, blues, pop og country. I musikken finnes både poetiske vendinger, melankoli, satire og selvsagt en god del humor. Thomas & Tvilerne debuterte med albumet «Milestein» i 2017, og har siden den gang utgitt en rekke singler og spilt flere konserter i ulike konstellasjoner. Høsten 2020 lanserte de konseptalbumet «Angelina & Fillefrans | Elviras hemmelighet». Siden har bandet både vokst, og skiftet noen besetningsmedlemmer, men konstanten forblir tekster og melodier skrevet av frontmann og vokalist Thomas Marthon Engevold.

 

2024 - BYMOSAIKK 

For øyeblikket jobbes det b lant annet i produksjon med låter til albumet Bymosaikk som vil slippes suksessivt på digitale flater. En samling låter inspirert av byrommet - gatene, menneskene, husene, følelsene og livene. Historiene.

Som alltid har vi Øystein Fosshagen med oss på produksjonssiden, og denne gangen produserer vi i et mer moderne lydbilde. Visepop, kanskje.

Vi er også så heldige å ha fått med oss fotograf og kunstner Marit S. Wollan til å fange bilder til CoverArt, så hver utgivelsen vil ha sitt eget særpregede bilde fanget gjennom hennes fantastiske linse.

 

Første singel - «Ida Syklet forbi» kom 9.juni 2023, og fikk rotasjon hos NRK P1 Vestfold. "Byens to eneste hjerter" fulgte opp i august.

Andre titler som "Om gamle menn og duer" og "Evas sang" mm, er underveis.

Ellers kan vi røpe at første halvdel av 2024 er satt av til låtskriving - men vi jobber parallelt med planlegging av "Sommerklang-24", og booking for høsten. Følg med!

2020 | OM KONSEPTALBUMET ANGELINA & FILLEFRANS | ELVIRAS HEMMELIGHET

Etter en del Covid19-relaterte forsinkelser i april 2020, kom vi oss omsider i studio i juni 2020, og løpet av en intens oval weekend spilte vi inn hele visesamlingen Angelina & Fillefrans | Elviras hemmelighet, som kan ses på som en hyllest til 60,- og 70-tallets skandinaviske visebølge.

Både tekster og musikk er skrevet i Åsgårdstrand, og her ville vi gjerne også at innspillingen skulle forgå, både av praktiske og økonomiske hensyn, men også fordi albumet skulle spilles inn «live» i jakten på nerven i formidling av tekst og musikk i samspill. Det ble litt av en reise, og seint søndag kveld var hele 15 viser i all hovedsak på plass, og essensen fanget. 

Studio,- og medprodusent, medmusikant, medarrangør, medmenneske og kaptein var som vanlig vår gode venn Øystein Fosshagen (den 7. tvileren), som også gjorde en fantastisk jobb med arrangementer, pålegg, miksing og mastring.

 

Vår gode venn, designer Alex Clay (Lesley Moore, NL), har stått for det visuelle uttrykket – både design og illustrasjoner – og den fysiske utgivelsen (dobbelt vinyl) er blitt alt vi har håpet og siktet mot: Noe for flere sanser. En helhetlig og vakker konseptuell visesamling.

 

Alle foto er tatt av kunstner og fotograf Per Olav Heimstad.

 

I slutten av september 2020 lanserte vi dobbeltalbumet på vinyl, med påfølgende lansering på digitale flater i begynnelsen av oktober.

 

Visesamlingen fikk svært god mottakelse og hyggelige anmeldelser, og vi er veldig stolte av resultatet som foreligger.

 

«HEAVEN PUB»

"For en håndfull bunnløse sjeler med sår som ikke vil gro"

 

«Angelina & Fillefrans | Elviras hemmelighet» er en samling historier fra det fiktive vannings hullet Heaven Pub. Foruten Angelina og Fillefrans, og deres jakt på tapte drømmer og søken etter aksept og kjærlighet, blir man her også kjent med personligheter som Elvira, "Obersten" og Herr Paulsen - elskelige, men litt vindskeive personligheter med utfyllende CV fra "livets harde skole".

 

En håndfull bunnløse sjeler med sår som ikke vil gro.." som det heter i «Balladen om Angelina og Fillefrans».

 

Vinylen kan kjøpes hos Big Dipper, og digitale filer kan kjøpes her på siden under musikk - eller strømmes på din foretrukne digitale plattform.

THOMAS & TVILERNE

Startet som et musikalsk samarbeid rundt tekster og melodier skrevet av Thomas Marthon Engevold. Konseptet fikk retning i starten i 2016, gjennom at Øystein Fosshagen sa ja til å produsere det som skulle ende opp som debutalbumet Milestein. Samme året kom også musikeren Arnstein Arnesen med på gitar, kor og fløyte mm. Thomas & Tvilerne har siden den gang gjennomført en rekke konserter i det etablerte duo-formatet, ofte med gjestemusikere med seg på scenen, som vokalisten Linda Tabita Tangen. I slutten av 2018 utvidet vi besetningen med Magnar J. Lønnkvist Røri på bass og vokal, og som om ikke det var nok, toppet vi laget i 2019 med perkusjonisten Øystein Bergsvik (som også spiller glimrende sag).

Dermed begynner vi faktisk å likne et band - eller en visegruppe, om du vil.

 

 SANGFUGLENE

Sangfuglene er tilnavnet på Thomas & Tvilernes fantastiske kvinnelige vokalister. Dette magiske tilskuddet startet litt i det små med Linda Tabita Tangen tilbake i 2017, og utviklet seg videre til magisk tryllestøv med at Ingrid Lønnkvist Røri kom med på laget i 2019. Linda måtte dessverre gi seg i begynnelsen av 2020, og hennes etterfølger Marie Røri Lillesæter sluttet til fordel for egne prosjekter sommeren 2021.

I 2023 er "Sangfuglene" en duett bestående av Ingrid og Oda Lønnkvist Røri - mor og datter. Sistnevnte er nest yngste blad Lønnkvist Røri, som er på full fart inn i musikkens verden med saksofonen ved sin side.

 

Thomas & Tvilerne har hovedbase i Åsgårdstrand (Horten), men har altså medlemmer både i  Bergen, Oslo og Lørenskog – litt som en moderne familie.

 

UTGIVELSER

Thomas & Tvilerne lanserte tre singler fra sitt kommende debutalbum i januar 2017 - Enkefru Andersens vals, Januar og Åsgårdstrand - Livets dans.

Visene fikk svært god mottakelse, og når albumet Milestein ble lansert i september 2017 fikk "Åsgårdstrand – Livets dans" rotasjon i NRK P1 Vestfold, og tittelkuttet Milestein fikk B-liste rotasjon på Ordentlig Radio.

 

I Juli 2019 lanserte vi sommerlåten "En elefant og en paraply | Sommervise for de små ting" i samarbeid med Per Kristian Arntzen, og i november lanserte vi vår første julemusikk – "En Gnist | Tvilernes julesalme"–sammen med Øystein Fosshagen - Begge låtene fikk radiorotasjon.

DISKOGRAFI

2017

2019

2020

2023

Thomas & Tvilerne – Foto: Per Olav Heimstad 2021.jpg

Thomas Marthon Engevold (vokal/gitar)

Thomas Marthon har lang fartstid som musikant i ulike prosjekter både på Øst,- og Vestlandet. Han har egnet mye tid til bluegrass og banjospill opp gjennom årene, trakterte banjo og gitar i Tabita & The Joygrass Reunion før Tvilerne ble etablert i 2016. Visemusikk og gode tekster har gjennom blant annet Bob Dylan, Townes Van Zandt, og Cornelis Vreeswijk, alltid stått høy i kurs hos denne karen – noe som har bidratt tungt i tilblivelsen av Thomas & Tvilerne, men med fokus på norske tekster, selvsagt. Thomas er som navnet tilsier, primus motor, og den som skriver tekst og melodi til låtene som deretter "bakes" og arrangeres i plenum.

Thomas & Tvilerne – Foto: Per Olav Heimstad.jpg

Arnstein Arnesen (gitar/ fløyte/ melodika/ kor)

Arnstein er noe så flott som en åsgårdstranding med trønderdialekt. Han har vært gitarist og musikalsk høyrehånd i Tvilerne siden etableringen i 2016. Arnstein trakterer ikke bare strengeinstrumenter, og i tillegg til å synge, puster også vakre toner ut av instrumenter som tverrfløyte og Melodica. - munnspillet blåser han i (Badabisj!). I tillegg til å være en usedvanlig hyggelig og flink musiker i denne konstellasjonen, er han også hjernen og musikeren bak Low-Fi indie-prosjektet JUTESTRAND som man finner smakebiter av her på Soundcloud.

Thomas & Tvilerne – Foto: Per Olav Heimstad.jpg

Magnar J. Lønnkvist Røri (kontrabass/ kor)

Magnar er en hederskar og odelsgutt fra Lørenskog, som har lang fartstid som bassist i ulike konstellasjoner på Østlandet. 

De siste årene før han kom med i Tvilerne var han fast del av det fjellstøe kompet i bluegrassbandet Tabita & The Joygrass Reunion. Magnar har vært kreativ sparringspartner for Tvilerne siden oppstart, men entret scenen også som fast medlem på bass i slutten av 2018 da han takket ja til å være med på produksjonen av konseptalbumet "Angelina & Fillefrans | Elviras hemmelighet".

Thomas & Tvilerne – Øystein Bergsvik – Foto: Per Olav Heimstad

Øystein Bergsvik (Perkusjon/ sag)

Øystein og er opprinnelig "kjuagutt" fra Askøy og Bergen, som tok til fornuft og bosatte seg i Oslo hvor han stiftet familie. Han er en erfaren og allsidig musiker, og den av oss med lengst merittliste. Han har vært innom et bredt spekter av sjangere – alt fra oldschool hip hop med Son of Light og soul-turné med Noora Noor, til 50- talls calypso med Henrik Horge & Calypsokameratene, I tillegg har han spilt på utgivelser med Frida Ånnevik, Haddy N’Jie og Karin Park for å nevne noen. Øystein er noe så sjeldent som 3. generasjons "sagist", så Tvilernes lydbilde nyter dermed godt av en kreativ og drivende flink perkusjonist med sagkompetanse.

Thomas & Tvilerne – Foto: Per Olav Heimstad .jpg

Ingrid Lønnkvist Røri (vokal/ kor)

Ingrid er "veteran-sangfugl". Ingrid har solid musikalsk bakgrunn, og lang fartstid som vokalist og korist fra ulike konstellasjoner; både kor, band og profesjonelle oppsetninger. Les Miserables (2007), Middelalder/ madrigal-gruppa Blå Acantus (2014-2016), korist med selveste Chick Corea og Made in Corea (2019) – for å nevne noe. I tillegg frontet hun sammen med tidligere "Sangfugl" – Linda Tabita Tangen, Tabita & The Joygrass Reunion i årene 2011-2015. Ingrid er vår bassists bedre halvdel, og hun kom med i Tvilerne for fullt i 2019. Fun fact: Ingrid kan plystre 301 forskjellige fuglekvitter så troverdig at vi tror det er vår og sommer hele året.

Thomas & Tvilerne – Foto: Per Olav Heimstad 2021.jpg

Oda Lønnkvist Røri (Vokal/ Kor/ saksofon)

Oda Caroline er nest yngste blad Lønnkvist Røri, og har allerede lånt sin vakre stemmme til to av våre utgivelser – En elefant og en paraply (2019), og ikke minst En gnist (2019). Nå kommer hun med oss på mer fast basis, der hun har tid og anledning – Oda er nemlig ikke bare en glimrende vokalist, hun er også en svært lovende saksofonist – og setter for alvor i gang med musikkstudier til høsten. Vi føler oss heldige som har fått med oss et slikt talent i rekkene. 

Øystein Fosshagen.jpeg

Øystein Fosshagen aka "Kapteinen" (produsent, medarrangør, medmusiker og medmenneske mm.)

Øystein Knaus Fosshagen aka. "Kapteinen";) er først og fremst en svært erfaren og allsidig musiker med fele og mandolin som hovedinstrumenter. Han er født med en fot innen bluegrass-sjangeren, og er blant annet en av Øystein Sundes faste våpendragere i Meget i Sløyd. Fosshagen har flere roller i Tvilernes univers – foruten å være en strålende mentor og kunstnerisk sparringspartner, produserte  han også debutalbumet Milestein hvor han også arrangerte og var hovedmusikant. I 2020 stod han ved roret og førte konseptalbumet Angelina & Fillefrans trygt i havn både som studioprodusent og tekniker – og i arbeidet med pålegg av instrumenter, samt miksing og mastring. .

bottom of page