• Thomas & Tvilerne – Instagram
  • Thomas & Tvilerne – Youtube Channel
  • Thomas & Tvilerne – Facebook
  • Thomas & Tvilerne - Spotify
  • Thomas & Tvilerne - Apple music
  • Thomas & Tvilerne - Google play
  • Thomas & Tvilerne - Soundcloud
  • Thomas & Tvilerne - Deezer
Booking/ KONtakt

Thomas Marthon Engevold

982 42 278   |    tvilernemusikk@gmail.com

© 2019 by Thomas & Tvilerne

Litt historikk...

Thomas & Tvilerne startet som et musikalsk samarbeid rundt tekster og melodier skrevet av Thomas Marthon Engevold. Etter en noe famlende start fikk konseptet en retning starten i 2016 gjennom at Øystein Knaus Fosshagen takket ja til å produsere det som skulle bli debutalbumet Milestein. Tvilerne har siden den gang gjennomført en rekke konserter i det etablerte duo-formatet (Engevold/ Arnesen), ofte med musikalske gjesteinnslag på scenen. I slutten av 2018 besluttet vi å toppe laget, og utvidet besetningen med Magnar J. Lønnkvist Røri på bass og vokal. Som om ikke det var nok har også den glimrende trommisen/ perkusjonisten Øystein Bergsvik hengt seg på i 2019. Dermed begynner vi faktisk å likne et band, eller en visegruppe, om du vil. (Se oversikt og bakgrunn for medlemmer lenger ned).

Thomas & Tvilerne har hovedbase i Åsgårdstrand/ Horten i Vestfold.


MILESTEIN

Thomas & Tvilerne lanserte tre singler fra sitt kommende debutalbum i januar 2017 - Enkefru Andersens vals, Januar og Åsgårdstrand - Livets dans.

Visene fikk svært god mottakelse, og når albumet Milestein ble lansert i september 2017 fikk Åsgårdstrand -Livets dans rotasjon i NRK P1 Vestfold, og tittelkuttet Milestein fikk B-liste rotasjon på Ordentlig Radio.

Albumet Milestein ble arrangert, produsert , mikset og mastret av Øystein Fosshagen.

ANGELINA & FILLEFRANS | Elviras hemmelighet

For øyeblikket jobbes det intenst med det vanskelige album nummer 2 - som har arbeidstittelen "Angelina og Fillefrans VOL 1 - Elviras Hemmelighet". Dette blir et konseptalbum som presenterer historier fra det fiktive vannings hullet Heaven Pub. Foruten Angelina og Fillefrans og deres jakt på tapte drømmer og søken etter kjærlighet, -blir man her også kjent med personligheter som Elvira og "Obersten" samt flere litt elskelige, men skakkjørte personligheter fra "livets harde skole"; En håndfull bunnløse sjeler, med sår som ikke vil gro.." som det heter i Balladen om Angelina og Fillefrans.

Arbeidet med konseptalbumet Angelina & Fillefrans startet allerede i slutten av 2017, men har utviklet seg og vokst paralellt med konsertvirksomhet i 2017/18.

Vi har etablert flere samarbeid på veien, og vi er godt i gang med preprod. og demoproduksjon hvor Per Kristian Arntzen trakterer spakene og mikser. Foruten den faste besetningen vil prosuksjonen også denne gangen by på flotte musikere på gjestelisten. Så langt er Linda Tabita Tangen (Vokal), Øyvind Husebø (trompet/flygelhorn) og Øystein Bergsvik (Perkusjon) bekreftet som bidragsytere. Det vil helt klart komme noen smakebiter i løpet av våren 2019.

Albumet er planlagt utgitt høsten 2019, med single-slipp i forkant, og i tillegg planlegger vi for en fin sommerlåt når det blir varmere i været:)

 

SOMMER 2019 | En elefant og en paraply

Sommeren 2019 lanserte vi en lett slentrende sommerlåt på digitale flater. En låt om å unne seg fri, og ta vare på de små øyeblikkene. 

Nå begynner høsten hvert øyeblikk! Vi gir oss i kast med konserter og fortsetter arbeidet med Angelina & Fillefrans, samt annen ny musikk.

Stay tuned!:)

På vegne av Tvilerne/ Thomas Marthon

om Thomas & Tvilerne

Thomas er tviler nr. 1, og har lang fartstid som musikant i ulike prosjekter både på Øst,- og Vestlandet. Han har egnet mye tid til bluegrass og banjospill opp gjennom årene, og er sist sett i Tabita & The Joygrass Reunion. Visemusikk og gode tekster har gjennom helter som f. eks Dylan, Van Zandt, og Vreeswijk alltid stått høy i kurs for denne karen, noe som har bidratt tungt i tilblivelsen av Thomas & Tvilerne - men norske tekster, selvsagt. Thomas er som navnet tilsier, hovedmannen bak prosjektet, og skriver tekst og melodi til låtene som deretter "bakes og arrangeres i plenum.

Thomas Marthon Engevold

Tviler nr. 3 er en hederskar og odelsgutt fra Lørenskog, som har lang fartstid som bassist i ulike konstellasjoner på Østlandet. 

De siste årene har han vært fast del av det fjellstøe kompet i bluegrassbandet Tabita & The Joygrass Reunion. Magnar har vært kreativ sparringspartner for Tvilerne siden oppstart, men entret scenen også som fast medlem på bass i slutten av 2018 da han takket ja til å være med på produksjonen av "Angelina & Fillefrans".

Magnar J. Lønnkvist Røri

Tviler nr. 2 er noe så flott som en åsgårdstranding med trønderdialekt. Han har vært gitarist og musikalsk høyrehånd i Tvilernes duo-format siden etableringen i 2016. Arnstein trakterer ikke bare strengeinstrumenter, men puster også vakre toner ut av ulike instrumenter som; Tverrfløyte og Melodica. - munnspillet blåser han i (Badabisj!). I tillegg til å være en usedvanlig hyggelig kar, er han også hjernen og musikeren bak Low-Fi indie-prosjektet JUTESTRAND som man finner smakebiter av her på Soundcloud.

Arnstein Arnesen

Øystein er tviler nr. 4 og kom med i bandet i 2019, etter at vi hadde spurt pent om han ville spille perkusjon på det kommende konseptalbumet vårt. Det vil jeg gjerne, repliserte han kjekt,- men jeg vil gjerne være med å spille på konserter også. Dermed var vi blitt en kvartett, og det var en gledens dag. Øystein er opprinnelig kjuagutt fra Askøy/ Bergen, men har bosatt seg i Oslo. Han er en erfaren og allsidig musiker, og den av oss med lengst merittliste - så lang faktisk, at den nesten setter resten av gjengen i et dårlig lys - Han har vært innom et bredt spekter av sjangere -alt fra oldschool hip hop med Son of Light, soulturné med Noora Noor og 50- talls calypso med Henrik Horge & Calypsokameratene, I tillegg har han spilt på utgivelser med Frida Ånnevik, Haddy N’Jie, Queendom, Karin Park for å nevne noen. 

Glimrende!:)

Øystein Bergsvik