Litt historikk...

Thomas & Tvilerne startet som et musikalsk samarbeid rundt tekster og melodier skrevet av Thomas Marthon Engevold. Etter en noe famlende start fikk konseptet en retning starten i 2016, gjennom at Øystein Knaus Fosshagen takket ja til å produsere det som skulle bli debutalbumet Milestein. Samme året kom også musikeren Arnstein Arnesen med på gitar og fløyte mm.  Tvilerne har siden den gang gjennomført en rekke visekonserter i det etablerte duoformatet (Engevold/ Arnesen), ofte med gjestemusikere med seg på scenen som f. eks vokalist Linda Tabita Tangen. I slutten av 2018 besluttet vi å toppe laget, og utvidet besetningen med Magnar J. Lønnkvist Røri på bass og vokal. Som om ikke det var nok har også den glimrende perkusjonisten/ "sagisten" Øystein Bergsvik hengt seg på i 2019. Dermed begynner vi faktisk å likne et band - eller en visegruppe, som seg hør og bør.. 

SANGFUGLENE

Er tilnavnet på Tvilernes eminente korrekke. Det startet litt i det små med Linda Tabita Tangen i 2017 (som også synger duett på Milestein), og toppet seg med at Ingrid Lønnkvist Røri kom med i 2019. Linda måtte dessverre gi seg i begynnelsen av 2020, men heldigvis tok det ikke lang tid før Marie Røri Lillesæter var på plass og det atter strømmet vakre harmonier ut i Tvilernes univers.

Thomas & Tvilerne har hovedbase i Åsgårdstrand/ Horten, men medlemmer i/ fra Bergen , Oslo og Lørenskog, litt som en moderne familie.


MILESTEIN

Thomas & Tvilerne lanserte tre singler fra sitt kommende debutalbum i januar 2017 - Enkefru Andersens vals, Januar og Åsgårdstrand - Livets dans.

Visene fikk svært god mottakelse, og når albumet Milestein ble lansert i september 2017 fikk Åsgårdstrand -Livets dans rotasjon i NRK P1 Vestfold, og tittelkuttet Milestein fikk B-liste rotasjon på Ordentlig Radio.

Albumet Milestein ble arrangert, produsert , mikset og mastret av Øystein Fosshagen.

SOMMERLÅT

I Juli 2019 slapp vi sommerlåten "En elefant og en paraply | Sommervise for de små ting" i sammarbeid med Per Kristian Arntzen.

ANGELINA & FILLEFRANS ..

For øyeblikket jobbes det intenst med et dobbelt konseptalbum som har fått tittelen "Angelina og Fillefrans |  Elviras Hemmelighet". Her presenteres historier fra det fiktive vannings hullet Heaven Pub. Foruten Angelina og Fillefrans, og deres jakt på tapte drømmer og søken etter aksept og kjærlighet, blir man her også kjent med personligheter som Elvira, "Obersten" og Herr Paulsen samt flere litt elskelige, men skakkjørte personligheter fra "livets harde skole".

En håndfull bunnløse sjeler, med sår som ikke vil gro.." som det heter i Balladen om Angelina og Fillefrans.

Arbeidet med konseptalbumet Angelina & Fillefrans startet allerede helt i slutten av 2017, men har utviklet seg og vokst parallellt med konsertvirksomhet i 2017-19.

Vi har etablert flere samarbeid på veien, og etter en periode med demo-produksjon med Per Kristian Arntzen bak spakene, er det blitt klart at Øystein Fosshagen kommer til å ha rollen som produsent mm. og at albumet spilles inn i slutten av april 2020, med påfølgende utgivelse(r) sommer (singler digitalt) og fysisk format september 2020.

Foruten den faste besetningen vil produksjonen også denne gangen by på flotte musikere på gjestelisten, og på søken etter "nerven i sangen" skal vi spille inn så mye som mulig av albumet live i studio. Dette blir spennende.

Ønsker du å bidra til den fysiske utgaven gjennom å forhåndsbestille albumet?

Les mer her:

spleis.no/tvilernemusikk

 

JULESALME

22. november 2019 lanserte vi julesangen "En gnist | Tvilernes julesalme på digitale flater. Låta er produsert av den 7. tviler, Øystein Fosshagen, og fikk rotasjon bl. a I Ordentlig Radio og NRK P1.

(Alle bilder er tatt av Per Olav Heimstad, med unntak av Ingrid portrett -Fred Marius Svendsen, og Marie portrett: Privat)

På vegne av Tvilerne/ Thomas Marthon

om Thomas & Tvilerne

Thomas Marthon Engevold

Thomas er tviler nr. 1, og har lang fartstid som musikant i ulike prosjekter både på Øst,- og Vestlandet. Han har egnet mye tid til bluegrass og banjospill opp gjennom årene, og er sist sett i Tabita & The Joygrass Reunion. Visemusikk og gode tekster har gjennom helter som f. eks Dylan, Van Zandt, og Vreeswijk alltid stått høy i kurs for denne karen, noe som har bidratt tungt i tilblivelsen av Thomas & Tvilerne - men norske tekster, selvsagt. Thomas er som navnet tilsier, hovedmannen bak prosjektet, og skriver tekst og melodi til låtene som deretter "bakes og arrangeres i plenum.

Arnstein Arnesen

Tviler nr. 2 er noe så flott som en åsgårdstranding med trønderdialekt. Han har vært gitarist og musikalsk høyrehånd i Tvilernes duo-format siden etableringen i 2016. Arnstein trakterer ikke bare strengeinstrumenter, men puster også vakre toner ut av ulike instrumenter som; tverrfløyte og Melodica. - munnspillet blåser han i (Badabisj!). I tillegg til å være en usedvanlig hyggelig og flink musiker, er han også hjernen og musikeren bak Low-Fi indie-prosjektet JUTESTRAND som man finner smakebiter av her på Soundcloud.

Magnar J. Lønnkvist Røri

Tviler nr. 3 er en hederskar og odelsgutt fra Lørenskog, som har lang fartstid som bassist i ulike konstellasjoner på Østlandet. 

De siste årene har han vært fast del av det fjellstøe kompet i bluegrassbandet Tabita & The Joygrass Reunion. Magnar har vært kreativ sparringspartner for Tvilerne siden oppstart, men entret scenen også som fast medlem på bass i slutten av 2018 da han takket ja til å være med på produksjonen av "Angelina & Fillefrans".

Øystein Bergsvik

Øystein er tviler nr. 4 og kom med i bandet i 2019, etter at vi hadde spurt pent om han ville spille perkusjon på det kommende konseptalbumet vårt. "Det vil jeg gjerne," repliserte han kjekt,- "men jeg vil gjerne være med å spille på konserter også." Dermed var vi blitt en kvartett, og det var en gledens dag! Øystein er opprinnelig kjuagutt fra Askøy/ Bergen, men har bosatt seg i Oslo. Han er en erfaren og allsidig musiker, og den av oss med lengst merittliste - så lang faktisk - at den nesten setter resten av gjengen i et dårlig lys:) Han har vært innom et bredt spekter av sjangere -alt fra oldschool hip hop med Son of Light, soulturné med Noora Noor og 50- talls calypso med Henrik Horge & Calypsokameratene, I tillegg har han spilt på utgivelser med Frida Ånnevik, Haddy N’Jie og Karin Park for å nevne noen. Dessuten er han 3. generasjons "sagist", noe vi nyter godt av.

Ingrid Lønnkvist Røri

Ingerid er Tviler nr. 5, og veteran Sangfugl (kjælenavnet vi har gitt vår glimrende korrekke fordi de synger helt fantastisk!) Ingrid har musikalsk bakgrunn, og lang fartstid som vokalist og korist fra ulike konstellasjoner kor, og profesjonelle oppsetninger; Les Miserables (2007), Middelalder/ madrigal-gruppa Blå Acantus (2014-2016), korist med selveste Chick Corea og Made in Corea (2019), for å nevne noe. I tillegg frontet hun sammen med tidligere Sangfugl Linda Tabita Tangen, Tabita & The Joygrass Reunion mellom årene 2011-2015. Ingrid er vår stødige bassists bedre halvdel, og en fantastisk vokalist. Hun kom med i Tvilerne for fullt i 2019, og er nå fast del av kvintett/ sekstett utgaven av bandet. Fun fact: Ingrid kan imitere/ plystre 301 forskjellige fuglekvitter så troverdig at vi tror det er vår hele året:)

Marie Røri Lillesæter

Marie er Tviler nr. 6, og siste skuddet på treet. Hun kom med som Tviler og Sangfugl (korist/ vokalist) i begynnelsen av 2020, etter at Linda Tabita Tangen takket for seg etter lang og tro tjeneste. Foruten å være bassist Magnars kusine (musikalsk storfamilie), er hun en ung og svært lovende musiker. Marie spiller gitar og piano, og studerer for øyeblikket utøvende musikk og låtskriving ved NLA høyskolen. Vi er utrolig glad for at hun takket ja til å toppe laget, - både fordi hun er glimrende flink, og fordi hun trekker gjennomssnittsalderen i bandet ned på et akseptabelt nivå. Vi gleder oss til et hektisk 2020 med Marie ombord!

  • Thomas & Tvilerne – Instagram
  • Thomas & Tvilerne – Youtube Channel
  • Thomas & Tvilerne – Facebook
  • Thomas & Tvilerne - Spotify
  • Thomas & Tvilerne - Apple music
  • Thomas & Tvilerne - Google play
  • Thomas & Tvilerne - Soundcloud
  • Thomas & Tvilerne - Deezer
Booking/ KONtakt

Thomas Marthon Engevold

982 42 278   |    tvilernemusikk@gmail.com

© 2019 by Thomas & Tvilerne