2020 | KONSEPTALBUMET ANGELINA & FILLEFRANS | ELVIRAS HEMMELIGHET

I juni kom vi omsider i studio – etter Covid 19 forsinkelser i april – og løpet av en intens oval weekend spilte vi inn hele visesamlingen "Angelina & Fillefrans | Elviras hemmelighet». Tekstene og musikken er skrevet i Åsgårdstrand, og her ville vi gjerne at innspillingen skulle forgå, også litt av praktiske og økonomiske årsaker – albumet skulle i all hovedsak spilles inn «live» i jakten på nerven i musikken og tekstene. Det ble litt av en reise, og søndag kveld var hele 15 viser på plass. (Det tilkom noe etterarbeid i Bergen i Juli)

 

Studio,- og medprodusent, medmusikant, medarrangør mm. var som vanlig vår gode venn Øystein Fosshagen (den 7. tvileren), som også har gjort en fantastisk jobb med miksing og mastring. I skrivende stund er både lydfiler og et fabelaktig design, utført av Alex Clay, sendt til Coastal Town Records, og ferdig presset dobbelt vinyl er ventet mot slutten av september.

 

Vi er veldig stolte av resultatet som foreligger, hvor målsetningen har vært å gi tekstene og musikken et nært og ærlig uttrykk som både forteller historiene fra Heaven pub  på en troverdig måte, og gir en ett røff og autentisk atmosfære – forhåpentligvis en følelse av tilstedeværelse som gir både personlighetene og historiene liv.

Alex Clay har stått for det visuelle uttrykket – både design og illustrasjon –  og den fysiske utgivelsen (dobbelt vinyl) ser ut til å bli alt vi har håpet og siktet mot: Noe for flere sanser. En helhetlig og vakker konseptuell visesamling. 

Planlagt lansering av album er satt til slutten av september 2020.

 

HEAVEN PUB

«Angelina & Fillefrans | Elviras hemmelighet» er en samling historier fra det fiktive vannings hullet Heaven Pub. Foruten Angelina og Fillefrans, og deres jakt på tapte drømmer og søken etter aksept og kjærlighet, blir man her også kjent med personligheter som Elvira, "Obersten" og Herr Paulsen. Elskelige, men litt skakkjørte personligheter med utfyllende CV fra "livets harde skole". 

 

En håndfull bunnløse sjeler med sår som ikke vil gro.." som det heter i «Balladen om Angelina og Fillefrans».

 

 

THOMAS & TVILERNE

Startet som et musikalsk samarbeid rundt tekster og melodier skrevet av Thomas Marthon Engevold. Konseptet fikk først en ordentlig retning starten i 2016, gjennom at Øystein Fosshagen sa ja til å produsere det som skulle bli debutalbumet Milestein. Samme året kom også musikeren Arnstein Arnesen med på gitar og fløyte mm.  Tvilerne har siden den gang gjennomført en rekke konserter i det etablerte duoformatet, ofte med gjestemusikere med seg på scenen, som vokalisten Linda Tabita Tangen. I slutten av 2018 utvidet vi besetningen med Magnar J. Lønnkvist Røri på bass og vokal, og som om ikke det var nok toppet vi laget i 2019 med perkusjonisten Øystein Bergsvik (som også spiller glimrende sag). 

Dermed begynner vi faktisk å likne et band - eller en visegruppe, som seg hør og bør.

 

INGRID OG MARIE – "SANGFUGLENE"

«Sangfuglene» er tilnavnet på Tvilernes fantastiske kvinnelige vokalister. Det startet litt i det små med Linda Tabita Tangen (som blant annet synger i duetten på Milestein) tilbake i 2017, og utviklet seg videre til magisk tryllestøv med at Ingrid Lønnkvist Røri ble med oss i 2019. Linda måtte dessverre gi seg i begynnelsen av 2020, men heldigvis tok det ikke lang tid før Marie Røri Lillesæter var på plass, og nå er det Ingrid og Marie som sørger for at det strømmet fantastisk vakre harmonier utover i Tvilernes musikalske univers. 

 

Thomas & Tvilerne har hovedbase i Åsgårdstrand (Horten), men har medlemmer både i  Bergen , Oslo og Lørenskog – litt som en moderne familie.

 

UTGIVELSER

Thomas & Tvilerne lanserte tre singler fra sitt kommende debutalbum i januar 2017 - Enkefru Andersens vals, Januar og Åsgårdstrand - Livets dans.

Visene fikk svært god mottakelse, og når albumet Milestein ble lansert i september 2017 fikk "Åsgårdstrand – Livets dans" rotasjon i NRK P1 Vestfold, og tittelkuttet Milestein fikk B-liste rotasjon på Ordentlig Radio.

Albumet Milestein ble arrangert, produsert , mikset og mastret av Øystein Fosshagen.

I Juli 2019 slapp vi sommerlåten "En elefant og en paraply | Sommervise for de små ting" i samarbeid med Per Kristian Arntzen, og i november lanserte vi vår første julemusikk – "En Gnist | Tvilernes julesalme"  –sammen med Øystein Fosshagen, som litt spøkefullt går under tilnavnet den 7. tviler. Begge låtene fikk radiospilling.

 

DISKOGRAFI

 

Åsgårdstrand | Livets dans – singel, 2017

Januar – singel, 2017

Enkefru Andersens vals – (singel) 2017

Milestein – album (cd/digitalt), 2017 

En elefant og en paraply |

Sommervise for de små ting – singel, 2019

En gnist | Tvilernes julesalme – singel, 2019

To vankelmodige menn – singel, 2020

Balladen om Angelina og Fillefrans – singel, 2020

Elvira sminker seg | Se min kjole – singel, 2020

Hilsen

Thomas Marthon Engevold, august 2020.

Thomas Marthon Engevold

Thomas er tviler nr. 1, og har lang fartstid som musikant i ulike prosjekter både på Øst,- og Vestlandet. Han har egnet mye tid til bluegrass og banjospill opp gjennom årene, og er sist sett i Tabita & The Joygrass Reunion. Visemusikk og gode tekster har gjennom helter som f. eks Dylan, Van Zandt, og Vreeswijk alltid stått høy i kurs for denne karen, noe som har bidratt tungt i tilblivelsen av Thomas & Tvilerne, men norske tekster, selvsagt. Thomas er som navnet tilsier, hovedmannen bak prosjektet, og skriver tekst og melodi til låtene som deretter "bakes og arrangeres i plenum.

Arnstein Arnesen

Tviler nr. 2 er noe så flott som en åsgårdstranding med trønderdialekt. Han har vært gitarist og musikalsk høyrehånd i Tvilernes duo-format siden etableringen i 2016. Arnstein trakterer ikke bare strengeinstrumenter, men puster også vakre toner ut av ulike instrumenter som; tverrfløyte og Melodica. - munnspillet blåser han i (Badabisj!). I tillegg til å være en usedvanlig hyggelig og flink musiker, er han også hjernen og musikeren bak Low-Fi indie-prosjektet JUTESTRAND som man finner smakebiter av her på Soundcloud.

Magnar J. Lønnkvist Røri

Tviler nr. 3 er en hederskar og odelsgutt fra Lørenskog, som har lang fartstid som bassist i ulike konstellasjoner på Østlandet. 

De siste årene har han vært fast del av det fjellstøe kompet i bluegrassbandet Tabita & The Joygrass Reunion. Magnar har vært kreativ sparringspartner for Tvilerne siden oppstart, men entret scenen også som fast medlem på bass i slutten av 2018 da han takket ja til å være med på produksjonen av "Angelina & Fillefrans".

Øystein Bergsvik

Tviler nr. 4 heter Øystein, og er opprinnelig "kjuagutt" fra Askøy/ Bergen, men har bosatt seg i Oslo og stiftet familie. Han er en erfaren og allsidig musiker, og den av oss med lengst merittliste. Han har vært innom et bredt spekter av sjangere – alt fra oldschool hip hop med Son of Light og soul-turné med Noora Noor, til 50- talls calypso med Henrik Horge & Calypsokameratene, I tillegg har han spilt på utgivelser med Frida Ånnevik, Haddy N’Jie og Karin Park for å nevne noen. Dessuten er han 3. generasjons "sagist", noe vi nyter godt av:)

Ingrid Lønnkvist Røri

Ingrid er Tviler nr. 5, og "veteran-sangfugl". Ingrid har musikalsk bakgrunn, og lang fartstid som vokalist og korist fra ulike konstellasjoner kor, og profesjonelle oppsetninger; Les Miserables (2007), Middelalder/ madrigal-gruppa Blå Acantus (2014-2016), korist med selveste Chick Corea og Made in Corea (2019) – for å nevne noe. I tillegg frontet hun sammen med tidligere "Sangfugl" – Linda Tabita Tangen, Tabita & The Joygrass Reunion i årene 2011-2015. Ingrid er vår bassists bedre halvdel, og hun kom med i Tvilerne for fullt i 2019. Fun fact: Ingrid kan plystre 301 forskjellige fuglekvitter så troverdig at vi tror det er vår hele året.

Marie Røri Lillesæter

Marie er Tviler nr. 6, og siste skuddet på treet. Hun kom med som korist og vokalist i begynnelsen av 2020, etter at Linda Tabita Tangen takket for seg etter lang og tro tjeneste. Foruten å være bassist Magnars kusine (vi snakker musikalsk storfamilie!), er hun en ung og svært lovende musiker og låtskriver. Marie spiller gitar og piano, og studerer for øyeblikket utøvende musikk og låtskriving ved NLA høyskolen. Vi er utrolig glad for at hun takket ja til å toppe laget – både fordi hun er glimrende flink, men også fordi hun trekker gjennomsnittsalderen i bandet ned på et akseptabelt nivå. Vi gleder oss til et hektisk 2020 med Marie ombord!

om Thomas & Tvilerne

  • Thomas & Tvilerne – Instagram
  • Thomas & Tvilerne – Youtube Channel
  • Thomas & Tvilerne – Facebook
  • Thomas & Tvilerne - Spotify
  • Thomas & Tvilerne - Apple music
  • Thomas & Tvilerne - Google play
  • Thomas & Tvilerne - Soundcloud
  • Thomas & Tvilerne - Deezer
Booking/ KONtakt

Thomas Marthon Engevold

982 42 278   |    tvilernemusikk@gmail.com

© 2020 by Thomas & Tvilerne | Tvilernemusikk