• Thomas & Tvilerne – Instagram
  • Thomas & Tvilerne – Youtube Channel
  • Thomas & Tvilerne – Facebook
  • Thomas & Tvilerne - Spotify
  • Thomas & Tvilerne - Apple music
  • Thomas & Tvilerne - Google play
  • Thomas & Tvilerne - Soundcloud
  • Thomas & Tvilerne - Deezer
Booking/ KONtakt

Thomas Marthon Engevold

982 42 278   |    tvilernemusikk@gmail.com

© 2019 by Thomas & Tvilerne

Litt historikk...

Thomas & Tvilerne startet som et musikalsk samarbeid rundt tekster og melodier skrevet av Thomas Marthon Engevold. Etter en noe famlende start fikk konseptet en retning starten i 2016 gjennom at Øystein Knaus Fosshagen takket ja til å produsere det som skulle bli debutalbumet Milestein. Tvilerne har siden den gang gjennomført en rekke konserter i det etablerte duo-formatet (Engevold/ Arnesen), ofte med musikalske gjesteinnslag på scenen. I slutten av 2018 besluttet vi å toppe laget, og utvidet besetningen med Magnar J. Lønnkvist Røri på bass og vokal. Som om ikke det var nok har også den glimrende trommisen/ perkusjonisten/ "sagisten" Øystein Bergsvik hengt seg på i 2019. Dermed begynner vi faktisk å likne et band, eller en visegruppe, om du vil. (Se oversikt og bakgrunn for medlemmer lenger ned).

Thomas & Tvilerne har hovedbase i Åsgårdstrand/ Horten i Vestfold.


MILESTEIN

Thomas & Tvilerne lanserte tre singler fra sitt kommende debutalbum i januar 2017 - Enkefru Andersens vals, Januar og Åsgårdstrand - Livets dans.

Visene fikk svært god mottakelse, og når albumet Milestein ble lansert i september 2017 fikk Åsgårdstrand -Livets dans rotasjon i NRK P1 Vestfold, og tittelkuttet Milestein fikk B-liste rotasjon på Ordentlig Radio.

Albumet Milestein ble arrangert, produsert , mikset og mastret av Øystein Fosshagen.

SOMMERLÅT

I Juli 2019 slapp vi sommerlåten "En elefant og en paraply | Sommervise for de små ting i sammarbeid med Per Kristian Arntzen.

ANGELINA & FILLEFRANS | Elviras hemmelighet

For øyeblikket jobbes det intenst med det vanskelige album nummer 2 - som har arbeidstittelen "Angelina og Fillefrans |  Elviras Hemmelighet". Dette blir et konseptalbum som presenterer historier fra det fiktive vannings hullet Heaven Pub. Foruten Angelina og Fillefrans, og deres jakt på tapte drømmer og søken etter kjærlighet, -blir man her også kjent med personligheter som Elvira og "Obersten" samt flere litt elskelige, men skakkjørte personligheter fra "livets harde skole"; En håndfull bunnløse sjeler, med sår som ikke vil gro.." som det heter i Balladen om Angelina og Fillefrans.

Arbeidet med konseptalbumet Angelina & Fillefrans startet allerede i slutten av 2017, men har utviklet seg og vokst parallellt med konsertvirksomhet i 2017/18.

Vi har etablert flere samarbeid på veien, og etter en periode med demoproduksjon med Per Kristian Arntzen bak spakene, er det blitt klart at også Øystein Fosshagen kommer til å delta i prosjektet som er planlagt innspilt i mars/ April 2020, med påfølgende utgivelse sommer/ Høst.

Foruten den faste besetningen vil produksjonen også denne gangen by på flotte musikere på gjestelisten, men i essens ønsker vi å spille inn så mye som mulig av platen live i studio.

Albumet er planlagt utgitt høsten 2019, med single-slipp i forkant, og i tillegg planlegger vi for en fin sommerlåt når det blir varmere i været:)

 

JULESALME

22. november lanserer vi julesangen "En gnist | Tvilernes julesalme på digitale flater. Låta er produsert av den 5. tviler, Øystein Fosshagen.

(Alle bilder er tatt av Per Olav Heimstad)

På vegne av Tvilerne/ Thomas Marthon

om Thomas & Tvilerne

Thomas er tviler nr. 1, og har lang fartstid som musikant i ulike prosjekter både på Øst,- og Vestlandet. Han har egnet mye tid til bluegrass og banjospill opp gjennom årene, og er sist sett i Tabita & The Joygrass Reunion. Visemusikk og gode tekster har gjennom helter som f. eks Dylan, Van Zandt, og Vreeswijk alltid stått høy i kurs for denne karen, noe som har bidratt tungt i tilblivelsen av Thomas & Tvilerne - men norske tekster, selvsagt. Thomas er som navnet tilsier, hovedmannen bak prosjektet, og skriver tekst og melodi til låtene som deretter "bakes og arrangeres i plenum.

Thomas Marthon Engevold

Tviler nr. 3 er en hederskar og odelsgutt fra Lørenskog, som har lang fartstid som bassist i ulike konstellasjoner på Østlandet. 

De siste årene har han vært fast del av det fjellstøe kompet i bluegrassbandet Tabita & The Joygrass Reunion. Magnar har vært kreativ sparringspartner for Tvilerne siden oppstart, men entret scenen også som fast medlem på bass i slutten av 2018 da han takket ja til å være med på produksjonen av "Angelina & Fillefrans".

Magnar J. Lønnkvist Røri

Tviler nr. 2 er noe så flott som en åsgårdstranding med trønderdialekt. Han har vært gitarist og musikalsk høyrehånd i Tvilernes duo-format siden etableringen i 2016. Arnstein trakterer ikke bare strengeinstrumenter, men puster også vakre toner ut av ulike instrumenter som; Tverrfløyte og Melodica. - munnspillet blåser han i (Badabisj!). I tillegg til å være en usedvanlig hyggelig kar, er han også hjernen og musikeren bak Low-Fi indie-prosjektet JUTESTRAND som man finner smakebiter av her på Soundcloud.

Arnstein Arnesen

Øystein er tviler nr. 4 og kom med i bandet i 2019, etter at vi hadde spurt pent om han ville spille perkusjon på det kommende konseptalbumet vårt. Det vil jeg gjerne, repliserte han kjekt,- men jeg vil gjerne være med å spille på konserter også. Dermed var vi blitt en kvartett, og det var en gledens dag. Øystein er opprinnelig kjuagutt fra Askøy/ Bergen, men har bosatt seg i Oslo. Han er en erfaren og allsidig musiker, og den av oss med lengst merittliste - så lang faktisk, at den nesten setter resten av gjengen i et dårlig lys - Han har vært innom et bredt spekter av sjangere -alt fra oldschool hip hop med Son of Light, soulturné med Noora Noor og 50- talls calypso med Henrik Horge & Calypsokameratene, I tillegg har han spilt på utgivelser med Frida Ånnevik, Haddy N’Jie, Queendom, Karin Park for å nevne noen. 

Glimrende!:)

Øystein Bergsvik